Noc divadiel v Prievidzi ponúkne program do skorých ranných hodín

14.11.2014 Prievidza

Prievidza 14. novembra (TASR) - Už po štvrtý raz sa prievidzské Divadlo "A" a Divadlo Shanti pripoja k podujatiu Noc divadiel, ktoré tento rok ponúkne hry 51 divadiel z 19 slovenských miest. V Prievidzi sa Noc divadiel uskutoční rovnako ako v iných mestách 15. novembra a ponúkne okrem predstavení prievidzských divadiel aj iných z okolia metropoly hornej Nitry.

"V Dome kultúry v Prievidzi sa predstavia úspešné regionálne ochotnícke súbory Divadlo 'A' a Divadlo Shanti v dvoch predstaveniach, a to v divadelnej hre Malomeštiakova svadba od Bertolda Brechta v réžii Jozefa Krasulu a v pripravovanej inscenácii rozprávky Čáry máry, kde na stoličku režiséra zasadla Zuzana Kráľová," uviedla pre TASR Nina Rusková z Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi.

Doplnila, že pozvanie oboch súborov prijalo Súkromné konzervatórium Dezidera Kardoša z Topoľčian, ktoré sa predstaví s kabaretným programom študentov a pedagógov v réžii Jozefa Krasulu - Kabaret bude!, ďalším hosťom večera je Divadlo pri kolkárni z Handlovej s inscenáciou Kolkoviny. "Polnoc privítajú návštevníci s muzikálom, pričom odznejú najúspešnejšie piesne z Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel v Bojniciach a z pôvodného muzikálu Kastelán v réžii Vojtecha Bartka," doplnila.

Program Noci divadiel začína o 19.00 h. Diváci sa môžu tešiť na rôzne umelecké prekvapenia medzi jednotlivými predstaveniami v podaní hercov Divadla "A" a Divadla Shanti, na záver podujatia je pre všetkých zúčastnených pripravená "tancovačka" do skorých ranných hodín.

Noc divadiel 2014 je piatym ročníkom noci otvorených divadiel, kultúrnych centier, predstavení a výnimočných zážitkov. Európske podujatie prezentuje divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Podujatie koordinuje Divadelný ústav Bratislava v spolupráci s divadlami na celom Slovensku.
 

Vyberte región